Grondmonster potje klaar voor bodemonderzoek

NEN 5740 bodemonderzoek

Om een verkennend bodemonderzoek op de juiste manier uit te laten voeren dient u zich houden aan een bepaalde norm. Deze norm wordt ook wel NEN 5740 genoemd. Goedkoopbodemonderzoek verricht al jaren dit onderzoek en beschikt over alle kennis en benodigde certificaten om dit bodemonderzoek uit te mogen voeren.

Wat is NEN 5740?

Bij de bouw van een nieuw pand dient er altijd vooraf gekeken te worden naar de kwaliteit van het desbetreffende stuk grond. Dit wordt gedaan door middel van een bodemonderzoek. Dit bodemonderzoek moet voldoen aan een bepaalde Nederlandse norm. Deze norm beschrijft hoeveel boringen en peilbuizen gezet dienen te worden bij een bodemonderzoek naar eventuele verontreinigingen. Het aantal boringen heeft te maken met de oppervlakte van het weiland of industrieterrein. Daarnaast kan de conditie en de staat van de grond ook invloed hebben op het aantal boringen en peilbuizen.

Verkennend bodemonderzoek uitvoeren volgens de norm

Volgens de Nederlandse wet is het verplicht een bodemonderzoek uit te voeren volgens een voorgeschreven norm. Zo kan er voorafgaand van de bouw worden vastgesteld of de bodem verontreinigd is. Goedkoopbodemonderzoek kan u helpen met de uitvoering van een NEN 5740 bodemonderzoek. We beschikken over alle kennis en certificaten om een dit onderzoek op de juiste manier uit te kunnen voeren.

Wat zijn de kosten van NEN 5740 onderzoek?

De kosten van bodemonderzoek liggen relatief hoog. Echter proberen wij het onderzoek zo efficiënt mogelijk uit te voeren, om zo tijd en kosten te besparen. Daarnaast is de prijs afhankelijk van de locatie. Wilt u een op maat gemaakte offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op en wij brengen de kosten van het onderzoek voor uw specifieke locatie in kaart.

Over Goedkoopbodemonderzoek

Wilt u zeker weten dat er geen sprake is van bodemverontreiniging in uw omgeving? Goedkoopbodemonderzoek kan u daarbij helpen. Wij onderzoeken de bodem alleen volgens de juiste norm en zijn door onze vele jaren ervaring in het bezit van alle benodigde kennis en certificaten. Daarnaast voeren wij in heel Noord-Holland bodemonderzoek uit. Wilt u meer weten over de NEN 5740 kosten? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op.

Goedkoop bodemonderzoek nodig?

Wij garanderen de laagste kosten voor de diverse bodemonderzoeken en de snelst mogelijke oplevering van de rapportage.