Grondmonsters voor bodemonderzoek

PFAS

PFAS is een verzamelnaam voor niet afbreekbare chemische stoffen die zich bevinden in onder andere de grond. Wat is PFAS en waar zit het precies in? U leest het op deze pagina.

PFAS: de betekenis

PFAS is een verzamelnaam voor bepaalde onafbreekbare chemische stoffen die in de bodem terecht komen. De afkorting staat voor poly- en perfluoralkylstoffen en betreft stofgroep die uit ruim 6.000 verschillende stoffen bestaat. Deze stoffen komen van nature niet voor in het milieu, maar door het verspreide gebruik, emissies en incidenten komt PFAS toch in de natuur terecht.

Is het schadelijk?

PFAS is schadelijk voor uw gezondheid en voor de natuur. Mocht deze stoffen uiteindelijk in de grond terecht komen, dan kan dit invloed hebben op de loopduur van bijvoorbeeld uw verbouwing. Goedkoopbodemonderzoek heeft alle kennis in huis om deze chemische stoffen te ondervinden en u een bijpassend advies te geven. Meer weten over de schadelijkheid van deze stoffen? Bekijk dan de pagina over PFAS problematiek.

Waar zit PFAS in?

PFAS komt in alledaagse producten voor. Denk hierbij aan bijvoorbeeld verf, blus schuim, anti-aanbaklagen in pannen, coating in kleding en cosmetica. Het PFAS gehalte verschilt daarbij per product. Doordat deze producten in grote hoeveelheden wordt gebruikt, maar niet afgebroken kunnen worden, ontstaat er een grote overvloed aan onafbreekbare PFAS. Wanneer het eenmaal in de grond terecht komt is het lastig om dit te verwijderen. Goedkoopbodemonderzoek kan u hierbij helpen.

Over Goedkoopbodemonderzoek

Wij hebben ruime ervaring met het verrichten van onderzoek naar PFAS in de bodem en zijn gespecialiseerd in het combineren van diverse onderzoeksopzetten om direct een maatwerkoplossing voor uw locatie te bieden. Door onze ervaring bij zowel de overheid als bij adviesbureaus en aannemers, weten we precies op welke manier wij u het beste kunnen helpen. Wilt u vrijblijvend een offerte aanvragen of heeft u nog vragen? Neem gerust contact op met één van onze experts.

Goedkoop bodemonderzoek nodig?

Wij garanderen de laagste kosten voor de diverse bodemonderzoeken en de snelst mogelijke oplevering van de rapportage.