veldwerker bezig met het nemen van een grondmonster uit de bodem.

Bodemonderzoek Noord-Holland

Wilt u bodemonderzoek in Noord-Holland laten uitvoeren en ben je hiervoor op zoek naar een betrouwbare en kwalitatieve partner? Goedkoopbodemonderzoek is de specialist in milieukundig bodemonderzoek.

Elke situatie is anders en ieder bodemonderzoek daarom uniek. Neem contact met ons op voor de exacte prijs van het bodemonderzoek in Noord-Holland dat nodig is in uw situatie.

Bodemonderzoek in Noord-Holland

In Noord-Holland is de bodem op sommige plaatsen verontreinigd. Dit betekent dat bij infrastructurele en andere bouwprojecten voor aanvang vaak bodemonderzoek uitgevoerd moet worden. In dit onderzoek wordt de milieuhygiënische kwaliteit van de (water)bodem vastgesteld en wordt er gekeken of er sprake is van bodemverontreiniging. Er zijn diverse aanleidingen voor het uitvoeren van dit onderzoek. Voorbeelden van aanleidingen kunnen zijn:

 • Vermoeden van bodemverontreiniging door voorgaande activiteiten die op de locatie hebben plaatsgevonden, bijvoorbeeld het werken met chemische stoffen;
 • Het winnen van bouwstoffen;
 • Het aanleggen van infrastructurele werken;
 • De (ver)koop van een stuk grond of het bouwklaar maken hiervan;
 • Het verzoek van het bevoegd gezag om informatie over mogelijke bodemverontreiniging aan te leveren.

Wij doen werken in heel Noord-Holland, onder andere in Amstelveen, Diemen, Haarlem, Assendelft, Bergen, ZaandamZaanstad, Hoofddorp, Purmerend, Alkmaar en Hilversum. Zelfs Texel behoort tot de mogelijkheden.

Wanneer is op Texel bodemonderzoek verplicht?

In sommige gevallen is het verplicht om bodemonderzoek te laten uitvoeren. Dit kan zijn bij:

 • Nieuwbouw van een woning of recreatiewoning;
 • Verandering van functie; bijvoorbeeld van bedrijfspand naar woning;
 • Als de gemeente een vermoeden heeft van bodemverontreiniging.

Typen bodemonderzoek Noord-Holland

Er zijn verschillende soorten bodemonderzoek. Afhankelijk van de situatie en de locatie kunnen we vaststellen welk type onderzoek noodzakelijk is.

Bij ons kan je terecht voor:

 • Bodemonderzoek (verkennend) NEN5740
 • Asbest in grond onderzoek NEN5707
 • Partijkeuringen AP04
 • Bodemonderzoek bij aankoop woning
 • NUL onderzoek

Wat zijn de kosten van milieukundig bodemonderzoek?

Bodemonderzoek kosten verschillen per locatie en de mate van bodemverontreiniging. De prijzen die op onze website staan zijn richtlijnen. Voor een overzicht van de kosten kunt u bij ons een vrijblijvende offerte aanvragen.

Gecertificeerd onderzoek door Goedkoopbodemonderzoek

Er bestaan verschillende bodemonderzoek bedrijven. Echter beschikt niet elk bedrijf over de juiste certificaten. Goedkoopbodemonderzoek beschikt via zusterbedrijf Vlam Bodem Advies over alle benodigde certificaten om milieukundig bodemonderzoek uit te kunnen voeren. Zo zorgen wij ervoor dat u met een gerust hart jouw rapport kan inleveren bij de gemeente voor een omgevingsvergunning.

Over Goedkoopbodemonderzoek

Is er sprake van bodemverontreiniging in uw omgeving of wilt u dit laten onderzoeken? Goedkoopbodemonderzoek beschikt over alle kennis en certificaten. Daarnaast werken we in heel Noord-Holland. Denk aan Amsterdam, Amstelveen, Diemen, HaarlemZaanstad, Assendelft, HoornZaandam, Hoofddorp, Alkmaar en Hilversum.  Vraag nu vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op.

Goedkoop bodemonderzoek nodig?

Wij garanderen de laagste kosten voor de diverse bodemonderzoeken en de snelst mogelijke oplevering van de rapportage.